Vendbanimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Vendbanimi

Vendbanimi kosiderohet njësi e vaçantë territoriale e orgasnizuar me numër të ndryshëm të objekteve të banimit e objekteve të tjera dhe me emër të veçantë. Vendbanimi shërben për kryerjen e disa funksioneve themelore të jetës së njezve, banimin, jetën në bashkësi, funksionin e punës, furnizimit, arsimimit, argëtimit, pushimit, komunikimit etj.