Vende historike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një vend historik apo vend i trashëgimisë është një vend zyrtar ku një pjesë e historisë politike, ushtarake, kulturore, sociale janë ruajtur për shkak të vlerës së trashëgimisë kulturore që ka. Vendet historike janë zakonisht të mbrojtura me ligj, dhe shumë prej tyre kanë qenë të njohur me status zyrtar vend historik kombëtar. Një vend historik mund të jetë çdo ndërtesë, peizazh, vend ose strukturë që është i rëndësisë lokale, rajonale apo kombëtare.

Vizitorët e vendeve historike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vendet historike dhe të trashëgimisë shpesh janë ruajtur që të jenë në disponim për tu vizituar nga publikut. Vizitorët mund të vijë nga një ndjenjë nostalgjie për epokat e shkuara, nga të cilët dëshirojnë të mësojnë në lidhje me trashëgiminë kulturore, apo për interes të përgjithshëm në të mësuarit rreth kontekstit historik të vendit.[1][2] Shumë vende historike ofrojë vizita të organizuara për vizitorët,[2] të drejtuara nga personeli i vendit, të cilët janë të trajnuar për të ofruar një interpretim të jetës në kohën që ky vend përfaqëson.[3] 

Referimet dhe lexim të mëtejshëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Alderson, William T.; Të Ulët, Shirley Payne (1985-01-01).
  2. ^ a b Levy, Barbara Abramoff; Lloid, Sandra Mackenzie; Schreiber, Susan Rrije (7 Shkurt 2002).
  3. ^ Metin Kozak, Luiza Andreu, Progres në Turizëm Marketing (2013), f. 134.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]