Vepra 13 (Ismail Kadare)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vepra (Ismail Kadare).jpg

Vepra 13 me Autor Ismail Kadare. Shtëpia Botuese "Onufri". Faqet e librit 512.

Në këtë vëllim botohen katër vepra, tri prej të cilave "Hija", "Vajza e Agamemnonit" dhe "Nata me hënë", janë shkruar në vitet 1984-1986 në Tiranë, kurse e katërta, "Pasardhësi", është shkruar gati njëzet vite më pas, në Paris. "Vajza e Agamemnonit" dhe "Pasardhësi", ndonëse të shkruara në kohë dhe regjime të ndryshme, përbëjnë një diptik, çka ka kushtëzuar botimin e tyre bashkërisht në këtë vëllim të 13-të të veprave të autorit.