Vepra 15 (Ismail Kadare)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vepra (Ismail Kadare).jpg

Vepra 15 me Autor Ismail Kadare. Shtëpia Botuese "Onufri". Faqet e librit 480.

Vëllimi i pesëmbëdhjetë i veprave përmban dy romane të shkruara në Francë, "Spiritus" dhe "Lulet e ftohta të marsit", respektivisht në vitet 1995-1996 dhe 1998-2000, si edhe novelën "Tri këngë zie për Kosovën", botuar më 1998.

Te "Spiritus" trajtohen ngjarje që u përkasin dy kohëve: përpara dhe pas komunizmit.

Kurse "Lulet e ftohta të marsit" është një nga veprat e rralla të autorit, subjekti i të cilit bazohet tërësisht mbi ngjarjet pas rënies së komunizmit në Shqipëri.

Novela "Tri këngë zie për Kosovën", u shkrua dhe u botua në prag të shpërthimit të luftës në Kosovë.