Vepra 17 (Ismail Kadare)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vepra (Ismail Kadare).jpg

Vepra 17 me Autor Ismail Kadare. Shtëpia Botuese "Onufri". Faqet e librit 552.

Në këtë vëllim botohen tre romanet e fundit në kohë të autorit, "Aksidenti", "Darka e gabuar" dhe "E penguara". "Aksidenti", shkruar në vitet 2003-2004 dhe publikuar për herë të parë më 2008, nga shtëpia botuese "Fayard", në frëngjisht, botohet për herë të parë në këtë vëllim të veprave.

"Darka e gabuar" është botuar në Tiranë, më 2008, kurse "E penguara", shkruar në vitet 2008-2009, është botuar për herë të parë në këtë vëllim të shtatëmbëdhjetë, dhe si libër më vete njëkohësisht.