Vepra 18 (Ismail Kadare)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vepra 18 me Autor Ismail Kadare. Shtëpia Botuese "Onufri". Faqet e librit 544.

Në vëllimin e tetëmbëdhjetë, përveç sprovave të njohura "Ftesë në studio" dhe "Eskili, ky humbës i madh", të shkruara e të botuara, e para plotësisht dhe e dyta pjesërisht, nën rendin komunist, janë përfshirë tri sprovat e mëvonshme: "Dantja i pashmangshëm", "Hamleti, princi i vështirë" dhe "Don Kishoti në Ballkan", të tria të shkruara e të botuara pas rënies së komunizmit.