Vepra 3 (Ismail Kadare)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vepra (Ismail Kadare).jpg

Vepra 3 me Autor Ismail Kadare përmban romanin "Rrethimi". Shtëpia botuese Onufri. ISBN 978-99943-42-44-0

Titulli fillestar i romanit "Rrethimi" ka qenë "Daullet e shiut". Në botimin e parë, më 1970, me qëllim për të theksuar praninë shqiptare në vepër, u propozua titulli "Kështjella." Ndërkaq, në botimin francez, më 1971, doli me titullin origjinal "Daullet e Shiut", me të cilin u njoh në shumicën e përkthimeve të tjera. Pas rënies së komunizmit, autori i ka bërë veprës një ripunim të ndjeshëm artistik dhe gjuhësor. Duke qenë se titulli "Daullet e Shiut është marrë shpesh si metaforë për shiun, i shkëputur nga konteksti i ngjarjes, në këtë botim autori e ka zëvendësuar me "Rrethimi", që përcaktohet si përfundimtar.