Vepra 6 (Ismail Kadare)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vepra (Ismail Kadare).jpg

Vepra 6 me Autor Ismail Kadare. Shtëpia Botuese "Onufri". Faqet e librit 584.

Pjesa përmbyllëse e diptikut "Koha e grindjes", romani "Koncert në fund të stinës", i shkruar në vitet 1980-1981, nuk e pa dritën e botimit, veç pas shumë vitesh. Një raport sekret i Lidhjes së Shkrimtarëve të Shqipërisë, i vitit 1983, duke e cilësuar romanin si vepër antisocialiste, që satirizonte komunizmin shqiptar dhe atë botëror, ka qenë fatal për fatin e tij. Romani u botua më 1988, në prag të rënies së komunizmit.

Teksti i versionit të botuar në këtë seri nuk ka asnjë ndryshim nga botimi fillestar.