Vepra 9 (Ismail Kadare)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vepra (Ismail Kadare).jpg

Vepra 9 me Autor Ismail Kadare. Shtëpia Botuese "Onufri". Faqet e librit 480.

Në këtë vëllim përfshihet romani "nëntori i një kryeqyteti", shkruar dhe botuar në Tiranë, në vitin 1974, si dhe një numër i madh tregimesh e novelash, shkruar midis viteve 1981 dhe 2008, në Shqipëri dhe në Francë.

Një prej tregimeve "Leximi i Hamletit", si edhe dy novelat "Raporti i fshehtë" dhe "Bisedë për brilantet në pasditen e dhjetorit", botohen për herë të parë.