Jump to content

Vetitë elektrike të materialeve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Materialet elektrike ose materialet që e përcjellin elektricitetin kanë gjetur zbatim në jetën e përditshme , amvisëri , industri , telekomunikim etj.

Vetitë elektrike të materialeve varen nga struktura elektronike e atomeve , rradhitja e elektroneve në rrjetën kristalore , nga kushtet e jashtme si dhe nga gjendja agregade.

Materialet në aspektin e përcjellshmërisë mund të ndahen në disa grupe: