Video teksti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Video tekst (Videotext) është një formë e komunikimit që përdoret për të shpërnda lajmet në formë shkronjash e grafike në Televizorë. Kjo formë e komunikimit bëhet në Televizorët duke e shtypur sustën përkatëse për ftesën e Video tekstit. Zakonisht përmbajtja e këtyre video-fletave ka të bëjë me lajmet ditore, përmbajtjen e programit të transmetuar në kanalin përkatës dhe në kohërat më të reja mundësohen nga shërbime të ndryshme edhe lojëra shpërblyese apo kuize të ndryshme. Me përhapjen e internetit rëndësia e kësaj forme të komunikimit ka rënë në shkallën më të ultë.

Links[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]