Vilson Kilica

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Vilson Kilica është një nga krijuesit më të rëndësishëm të pikturës shqiptare që fillon nga viti 1950 e deri në ditët tona sidomos për periudhën e gjatë të viteve të diktaturës komuniste në Shqipëri. Mbas studimeve në Akademinë e Artit në Leningrad, Vilson Kilica kthehet në atdhe për të dhënë një kontribut të rëndësishëm në kulturën dhe artin shqiptar. Me personin e tij lidhet krijimi i Akademisë së Arteve. Si drejtori i parë i kësaj Akademie, Vilson Kilica ka rolin kryesor si organizator dhe përpilues i strukturës pedagogjike.

Galeria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]