Virgjëresha (yjësia)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Virgjëresha është njëra nga yjësitë e horoskopit. Emri latin është Virgo dhe ka simbolin ♍. E shtrirë mes Luanit në përëndim dhe Peshores në lindje, ajo është yjësia e dytë më e madhe në qiell për nga madhësia pas Hidrës dhe më e madhja në brezin e Zodiakut. Lehtë mund të gjendet në qiell përmes yllit të saj më të ndritshëm Spika.

Virgjëresha