Vodena

Coordinates: 40°48′N 22°3′E / 40.800°N 22.050°E / 40.800; 22.050
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

40°48′N 22°3′E / 40.800°N 22.050°E / 40.800; 22.050

Vodenë
Έδεσσα
Qytet

Vodenë, (greqisht: ish Βοδενά/Vodena pas vitin 1923 dhe deri në diten e sotme: Έδεσσα/Edessa; maqedonisht: Воден/Voden; Turqisht: Vodina) është një nga qytetet më të bukura në Greqinë Veriore (Maqedonia e Egjeut), të vendosura rreth 90 km në perëndim të Selanikut. Sipas regjistrimit të populsisë në 2001, Vodena ka 18.250 banorë.