Jump to content

Vonesa (video lojëra)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Në kompjuterë, vonesa e video lojërave është vonesa midis veprimit të përdoruesit (hyrjes) dhe reagimit të serverit që mbështet detyrën, i cili duhet t'i dërgohet klientit.

Aftësia e lojtarit për të toleruar vonesën varet nga lloji i lojës që luhet. Për shembull, një lojë strategjike ose një lojë me radhë me një ritëm të ngadaltë mund të ketë një prag të lartë ose madje mund të mos ndikohet kryesisht nga vonesa e lartë. Një lojë me lojë me tërheqje, si p.sh. një lojë me qitje ose një lojë luftarake me një ritëm dukshëm më të shpejtë, mund të kërkojë një vonesë dukshëm më të ulët për të ofruar një lojë të kënaqshme.

Një shfaqje në lojë e shkallës së vonesës nganjëherë quhet lagometër.