Jump to content

Vranësira

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vranësira është pjesa e qiellit që mbulohet nga retë, dhe matet duke e përcaktuar mesataren e sasisë së mbuluar kur vëzhgohet nga një vend i caktuar. Njësia e matjes së vranësirës është Okta.