Reja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Reja paraqet sasi te pikave te kondenzuara ose kristaleve te ngrira ne atmosfere. Dallojmë me shume llojeve si janë :

Stratusi është re e ulet e pa forme ne majat e maleve, ku prej tyre bie shiu ose bora.

Kumulonimbus është re e ulet por i madhe dhe gjate kohës se vranët prej tij shpesh bie gradi.

Kumulus është re e bardh, e cila paraqitet gjate kohës se mire.

Cirusi është re e larte, ne forme te gërshetës, dhe paraqitet ne kohe te mire. Ne temperature me te ulet se 0 °C avulli i ujit kondenson ne kristale te bores.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]