Jump to content

Reshja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Reshjet nënkuptojnë të gjitha format e avullit te ujit qe kondenzohen dhe sublimohen e që shfaqen në sipërfaqen e tokës në formë të lëngët apo të ngurtë. Disa forma të reshjeve bien nga retë, kurse disa të tjera formohen drejtpërdrejt në sipërfaqen e tokës. Grupit të parë i takojnë: vesa, bryma, kraheza, ngrica dhe grica; kurse formës së dytë: hyjn shiu ,debora ,bresheri , bresheri i imet dhe breshniza