Wadih Saadeh

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Wadih Sa'adeh (arabisht : وديع سعادة) (lindur 1948) është një poet dhe gazetar. libanez-australian

Wadih Sa'adah ka lindur në Liban në vitin 1948. Ai ka punuar si gazetar në Beirut, Londër, Paris dhe Nikosia, para migrimit për në Australi në 1988. Më pas, ai filloi punën si redaktor në një gazetë në Sydney e cila menaxhohej nga libanezi Annahar

Ka botuar 12 libra me poezi në arabisht, disa prej tyre janë të përkthyera në anglisht, gjermanisht, frëngjisht, spanjisht dhe në gjuhë të tjera.

Ai ka marrë pjesë në shumë festivale të poezisë, në Australi dhe vende tjera p.sh në (Kholn, Berlin, Lodeve...). Wadih Sa'adeh është konsideruar nga kritikët që si një zë i veçantë në poezinë moderne arabe. Poeti palestinez Mahmood Darwish shkroi kohët e fundit se librat e Wadih Sa'adeh kanë gjasa, për shkak të një arabishteje të re (بب غيمة على الأرجح) të jenë nga koleksionet poetike më të rëndësishme që i kam lexuar në vitet e fundit".