Wikipedia:Artikuj për shqyrtim/Mbjellja e flokeve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Mbjellja e flokeve[përpunoni burim]

Mbjellja e flokeve


Mbjellja e flokeve është nje procedure mikrokirurgjikale e cila kryhet me ane te anestezise lokale e cila siguron floke te shendetshem dhe natyrale qe do te zgjasin per te gjithe jeten tuaj.Por lind pyetja si kryhet mbjellja e flokeve? Ne fakt eshte nje proces shume i thjeshte i cili mund te realizohet me ane te du menyrave te quajtura FUE DHE FUT.Ne te dyja metodat folikulat(rrenjet) e flokeve merren nga pjesa e pasme e kokes e cila eshte gjithmone e pajisur me floke dhe mbillen me ane te pajisjeve te vecanta ne zonen pa floke.Ky proces eshte i padhimbshem dhe zgjat rreth tre ose kater ore. Cila nga teknikat per mjelljen e flokeve eshte me e mire per tu perdorur:FUE apo FUT? Teknika FUT eshte nje teknike me e hershme e cila ka disa te meta kryesore krahasuar me tekniken FUE.E meta kryesore e saj eshte qe le shenja ne pjesen e pasme te kokes e cila duket si nje vije midis dy zonave te flokeve,natyralet dhe te mbjellurat.Kjo demton estetiken dhe prandaj pacientet nuk jane plotesisht te kenaqur.Nje tjeter e mete eshte se kjo teknike eshte me e dhimbshme se teknika FUE e cila ka dhimbje te paperfillshme ose ne shumicen e rateve nuk shkakton fare dhimbje.Teknika FUE nuk le shenja dhe eshte nje teknike me inovative e cila eshte shtrire ne te gjitha klinikat per mbjelljen e flokeve. Klinikat per mbjelljen e flokeve jane te shumta por gjithmone duhet te tregoheni te kujdeshsem dhe te zgjidhni te duhuren qe te keni rezulate sa me te mira.Teknika FUE ne Shqiperi eshte nje teknike qe ka marre perdorim te gjere se fundmi.Advanced Fue Clinic eshte nje nder klinikat e cila ofron mbjellje flokesh me tekniken e avancuar FUE.


Referenca[përpunoni burim]

  • http:advancedfueclinic.com/