Kategoria:Faqe jo të indeksuara

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Sadullah Bajrami është ndër hoxhallarët më eminent dhe më me dituri ne trojet tona.

I lindur vitin 1973 në Kumanovë (MKD). U rrit në fshatin Opajë, kështu që e përfundojë shkollën fillore me suksese. Pas shkollës së fillore, e marri guximin dhe qysh prej moshës 15 vjeqar e la familjën e tij dhe të afërmit e tij dhe udhtojë në Turki në qytetin Bursa, ku atje kishte disa nga të afërmit që jetojshin dhe punojshin atje. Duke mos kaluar një kohë e gjatë dhe njëkohësisht duke e kërkuar, diturinë e shëndoshë për ta mësuar një ndër Temave më interesante dhe ajo është feja islame, e bëri plan të vazhdojë dhe të udhtojë në Sham apo në shtetitin e sodit Sirinë. Atje Sadullah Bajrami si djalë i rinjë fillojë të mësojë gjuhën arabe derisa u kyq në Shkollën e quajtur"El-Furkan" pastaj kaloj te shkolla e njohur me emrin “El-Emenije” për shkak të kuadrit të lartë të mësim dhënësve që posedonte kjo shkollë e cila ishte për tokët arabe një shkollë e mesme e cila zgjatë 7 vite të plota dhe me një kategori të lartë,pastaj prapë kthehet në shkollën "El-Furkan" ku dhe aty kreu shkollën e mesme ,ngase diploma e kesaj shkolle atë kohë ishte më e njohur dhe më e pranuar në univerzitete të ndryshme. Pas kësaj ia mundësoi Allahu i madhërishëm të regjistrohet në Univerzitetin e Az’harit, duke pasur parasysh se Az’hari është një ndër Univerzitetëve më të vjetër në tërë botën. Atje fillojë studjimëve në fakultetin e quajtur Usulud-din ( Bazat e fesë) ku pas dy viteve përcaktohet në studijimin dhe specializimin e shkencës së Hadithit. Pasi që sistemi i Univerzitetit e kishte që vitin e katërt të përfundohet në kryeqytetin e egjiptit dhe qendrën e Univerzitetit Az’har, kalojë prej në siri për në qytetin Kairo. Posa fillojë të adaptohet Sadullah Bajrami në qytetin me 23 milion banorë e cila është një metropolë në botë qysh nga historia e vjetër, e perfundojë edhe fakultetitn e Usuludinit degën e Hadithit . Pasi që më ishte i pjekur apo me disa vite provojë në drejtimin e tij, u regjistrua në Univerzitetin e hapur amerikan (emërtimi vjen pasi që është themeluar në amerikë) në Kairo për ta vazhduar karierën e tij si Student apo Hoxhë në kategorinë Master apo si themi ne Magjistraturën. Prej që ka dalur Sadullah Bajrami dhe deri tek ky moment vetëm se kishte kaluar një kohë e gjatë, që ky si student kishte dalur për ta studjojë fenë islame dhe ka mbrri deri më tani vetëm ta mbrojë temën e tij të magjistraturës, ku i ka shkruajtur një libër 300 faqe rreth besimit e 3 gjeneratave të para të islamit! Sadullah Bajrami është babë i katër fëmijëve, është ligjerues i rregullt në xhaminë Abdulkadër Arauti dhe aktivist në kontributin e shpjegimit të fesë islame në vende të ndryshme. Andaj unë për vete jam krenarë që ne shqiptarët kemi Hoxhallarë, Mendimtarë, Ligjerues dhe Dijetarë si Sadullah Bajrami i cili afër 20 vite e sakrifikoi rininë e tij për ta mësuar fenë islame nga aty ku është burimi në tokët arabe. Hoxha ka mbajtur shumë ligjërata, prej tyre shumë janë inçizuar, kurse numri i Pyetje-Përgjigjeve të mbajtura në radio, internet, tribuna etj., arrin në 10.000 (ashtu di unë, ka mundësi të ketë më shumë), të inçizuara janë ndoshta gjysa e tyre!

Faqet në kategorinë "Faqe jo të indeksuara"

Kjo kategori ka 200 faqe nga 274 gjithësej.

(faqja paraardhëse) (faqja pasardhëse)

A

(faqja paraardhëse) (faqja pasardhëse)

Media në kategorinë "Faqe jo të indeksuara"

Kjo kategori ka vetëm këtë skedar.