Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2015/03/18

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Kostumi i burrit Suliot


Suli ishte një komunitet malor i banuar nga njerëz të cilët nuk dëshironin të jetonin nën sundimin osman. Në kohë të gjatë disa emigrantë nga vende të tjera të tërhequr nga privilegjet e autonomisë në Sul u asimiluan dhe u emërtuan gjithashtu si Suliotët . Luftëtarët Suliotë shqipfolës sunduan dhe i mbronin fshatarët greqishtfolës (në lindje dhe veri të Sulit) të cilët punonin tokën Suliote (po jashtë dhe afër Sulit) dhe fshatarët shqipfolës (në perëndim, jug, dhe juglindje të Sulit) që dalloheshin nga emri i fshatit në të cilin ata banonin