Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2016/11/8

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
KapitoliUashington, DC, shënon ditën e zgjedhjeve. Gjatë këtij viti të zgjedhjeve presidenciale, Presidenti dhe Zëvendës-President i Shteteve të Bashkuara do të zgjidhen. Përveç kësaj, zgjedhjet do të mbahen për të gjitha 435 vendet e anëtarëve të Dhomës së Përfaqësueseve të Shteteve të Bashkuara (si dhe për 6 vende të delegatëve pa të drejtë vote) dhe 34 nga 100 vendet të Senatit të Shteteve të Bashkuara. Dymbëdhjetë guvernatorë shtetërorë, dy guvernatorët territorial, si dhe zgjedhjet e tjera të shumta shtetërore dhe lokale do të mbahen.