Wikipedia:WikiProject Check Wikipedia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

The WikiProject Check Wikipedia (WCW) është nje projekt për të imprementuar dhe zbatuar kodin e sintaksës dhe korrigjimin e gabimeve sintaksore në Wikipedia. Artikujt jo të mirë dhe të rinj kontrollohen nga një sërë testesh. Rezultatet përfundimtare janë listat e faqeve me një kod sintaksë më të thjeshtë dhe me korrigjimin e nevojshme. Këto lista janë të ruajtura në toolserver.

Faqet mund të korrigjohen në serverin e Fondacionit Wikimedia Labs.