Jump to content

Xhamia e Segrates

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Xhamia e Segratit (italisht: Moschea di Segrate), e njohur edhe si Xhamia e Rahmanit ose Xhamia e të Mëshirshmit, është një xhami në SegrateItalisë. Ndodhet në kufi në lagjen Milano Due. Ishte xhamia e parë me një kupolë dhe minare që do të ndërtohej në Itali, pas prishjes së xhamive të fundit në Lucera në 1300. Xhamia u hap më 28 maj 1988. Ajo ishte xhamia më e rëndësishme e Milanos dhe xhamia e dytë më e rëndësishme në Itali pas Xhamisë së Romës.

Xhamia varet nga shoqata kulturore "Qendra myslimane për Milano dhe Lombardia", e cila boton një nga revistat më të rëndësishme muslimane në italisht, Il Messaggero dell'Islam ("I Dërguari i Islamit").