Xhamia e Sinan Beut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Xhamia e Sinan Beut

Xhamia e Sinan Beut ose Xhamia Çajniçe (Boshnjakisht: Sinan-begova džamija) ishtë ndërtuar në vitin 1570 nga sanxhaktari osman Sinan bej Bolanoviq. Ajo u shkatërrua nga serbët në vitin 1993 gjatë luftës në Bosnjë. Xhamia ndodhet në Çajniçe, Bosnje dhe Hercegovinë dhe ishtë një nga xhamitë e vjetra në Ballkan.