Xhevair Lleshi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Xhevair Lleshi.jpg

Xhevair Hekuran Lleshi lindur në Lapardha – Berat, 03 Nentor 1947. Ka kryer Universitetin e Tiranës – Fakulteti. Histori – Filologji, Dega Histori – Gjeografi (1969); Specializim për Psikologji – Pedagogji (Studime Pasuniversitare – 1981 – 1982).

Botime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përsëri Me Shokët – Tregime, 1988

Plaku I Shqipes – Monografi, 1989

Së Bashku – Dramë, 1986

Bijtë E Shpiragut, Dramë, 1987

Dikush Pret Gjithnjë, Tregime, 1986

Luajmë Drejtorash, Komedi, 1990

Koli Myzeqari, Monografi, 1990

Fjala E Burrit, Dramë, 1988

Kriza, Dramë, 1989

Kurthi I Dasmës, Dramë, 1987

Lëvizja Teatrore, Studim, 1989

Taulantët, Roman, 1992

Dita E Ngrirë, Poezi, 1993

Demi I Egër, Tregime, 1994

Paraadoleshenca, Studim, 1994

Psikologji E Personalitetit, 1987

Shenjtëria E Tij, Fëmija, Studim, 1998

Italisht Në 70 Ditë, Metodë, 1995

Frëngjishtja Pa Mundim, Metodë, 1998

Italishtja Pa Mundim, Metodë, 1998

Mëkati I Bukur, Roman, 2008

Onufri, Roman, 2009

Grupi “Lemeria”, Tregime, 1996

Berati – Betlehemi Shqiptar, Studim – Ese, 2007

Libri I Madh Me Gjëegjëza, 2003

Anekdota Shqiptare, 2002

Karakteristika Psikologjike Studim - Ese, 1986

10 Pjesë Teatrore Për Kukulla, Vënë Në Skenë Në Vitet 1984 – 1990 (Teatri Berat Etj.

10 Studime Pedagogjike E Psikologjike Të Botuara Në Vitet ’80

Mbi 10 Studime Historike Dhe Etnografike Në Vitet ’70 - ’80

10 Libra Me Përkthime (Nga Frëngjishtja, Për Fëmijë E Të Rritur. Etj.

49 Tekste Shkollore (Klasa 5-9 Të Shkollës Nëntëvjeçare, Të Shkollës Fillore, Të Arsimit Parashkollor Dhe Të Shkollës Së Mesme)