Xhevat Serezi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Xhevat Serezi me 52 rolet e tij episodike në Teatrin Popullor la gjurmë në hisotirnë e këtij teatri. Ai erdhi në vitin 1945, me prëvojën e tij në lëizjen amatore të kryeqytetitnë vitet 30, duke iu bashkuar grupit të aktorëve që nisnin hisotirnë në teatër. Interpretoi me mjeshëtrri shumë role të vegjël, ku sidomos në rolet e Liut në komedinë “Prefekti”, Xhevati “Invadimi”, Doxha i Venedikut “Otello”, etj. Rolet e tij, edhe pse episodike ngjisin tek spektatori, i cili shikonte tek loja e Xhevatit serriozitetin dhe mjetërsinë për të mos përsëriteur vetvetyen.