Xhiang Zemin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Xhiang Zemin

Xhiang Zemin(1926-),Ish-Drejtuesi Suprem i Republikës Popullore të Kinës. Ai u mbështet nga Deng Xiaoping pas Lëvizjes së 4 Qershorit në 1989 dhe shërbeu si kryetari i lartë për 14 vjet. Ai doli në pension në vitin 2003 dhe pasardhësi i tij është Hu Xhintao.