Yakimochi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Yakimochi

Yakimochi është mochi i pjekur në skarë ose i thekur ose tortë orizi i rrahur. Tradicionalisht, ajo përgatitet duke përdorur një skarë të vogël me qymyr, por në kohët moderne mund të përdoret një skarë me gaz. Gjatë kohës së Hënës së Vjeshtës, është tradicionale ngrënia e yakimochi të freskët, ndërsa të pihet sake dhe shijimi i pamjes së Hënës së Plotë.

Yakimochi mund të përgatitet në mënyra të ndryshme:

  • "Isobemaki" është yakimochi piqet në skarë me salcë soje dhe më pas mbështjellet në alga deti nori.
  • "Abekawa yakimochi" është mochi i thekur që ngjyhet në ujë të nxehtë dhe më pas mbulohet me një përzierje sheqeri dhe kinako, një lloj pluhuri fasule.