Yang Yichen

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Yang Yichen (杨义臣) (vdiq 617?), ne Yuchi Yichen (尉迟 义 臣), ishte një gjeneral i dinastisë kineze dinastisë Sui. Gjatë sundimit në fund të perandorit Yang, Yang Yichen ishte një nga gjeneralët pak sui ka sukses kundër rebelëve agrare, por në 616, perandori Yang, e dyshimtë e aftësive Yang Yichen-së, hoqi atë nga posti i tij ushtarak, dhe pas kësaj rebelët agrare u pakontrolluar. Yang Yichen vdiq shpejt pas kesaj.