Zanorja gjysmë e mbyllur e përparme e pabuzorëzuar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Zanorja gjysmë e mbyllur e përparme e pabuzorëzuar
e
IPA Number302
Encoding
Entity (decimal)e
Unicode (hex)U+0065
X-SAMPAe
Braille⠑ (braille pattern dots-15)
Audio sample

Zanorja gjysmë e mbyllur e përparme e pabuzorëzuar, ose zanorja gjysmë e lartë e përparme e pabuzorëzuar,[1] është një lloj tingulli zanor, i përdorur në disa gjuhë të folura. Simboli në alfabetin fonetik ndërkombëtar që përfaqëson këtë tingull është ⟨e⟩.

Për zanoren e pabuzorëzuar të përparme gjysmë të mbyllur që zakonisht transkriptohet me simbolin ⟨ɪ⟩ ose ⟨i⟩, shih zanoren gati të mbyllur të përparme të pabuzorëzuar. Nëse simboli i zakonshëm është ⟨e⟩, zanorja renditet këtu.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Përderisa Shoqata Fonetike Ndërkombëtare parapëlqen termat "e mbyllur" dhe "e hapur" për ngritjen e zanoreve, shumë gjuhëtarë përdorin "e lartë" dhe "e ulët".

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]