Jump to content

Zanorja gjysmë e mbyllur e prapme e buzorëzuar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Zanorja gjysmë e mbyllur e prapme e buzorëzuar
o
IPA Number307
Encoding
Entity (decimal)o
Unicode (hex)U+006F
X-SAMPAo
Braille⠕ (braille pattern dots-135)
Audio sample

Zanorja gjysmë e mbyllur e prapme e buzorëzuar, ose zanorja e gjysmë e lartë e prapme e buzorëzuar,[1] është një lloj tingulli zanor i përdorur në disa gjuhë të folura. Simboli në alfabetin fonetik ndërkombëtar që përfaqëson këtë tingull është ⟨o⟩ .

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Përderisa Shoqata Fonetike Ndërkombëtare parapëlqen termat "e mbyllur" dhe "e hapur" për ngritjen e zanoreve, shumë gjuhëtarë përdorin "e lartë" dhe "e ulët".

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]