Jump to content

Zejn el-Abidin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Zayn el-Abidin është një nga katër imamë shiitë i cili u varros këtu

Ali ibn Husejn (Arabisht: علي بن الحسين‎) i njohur si Zayn el-Abidin, ishte imami i katërt shiitë. Ai lindi në vitin 38 hixhri (659) në Medina. Ai ishte i vetmi djalë i Imam Husejnit që i mbeti gjallë, sepse tre vëllezërit e tjerë të tij, Ali Akbar, Xhaferi dhe Ali Asghari (ose Abdallahu) i cili ishte foshnjë, u martirizuan gjatë ngjarjes së Qerbelasë.

Sipas disa rrëfimeve shiite, ai u helmua nga Valid ibën Abd al-Maliku.