Zilja e derës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një zile moderne e Derës.

Një zile dere është një pajisje sinjalizuese e vendosur zakonisht pranë një dere në hyrje të një ndërtese. Kur një vizitor shtyp një buton, zilja bie brenda ndërtesës, duke paralajmëruar banorin për praninë e vizitorit. Edhe pse zilet e para të derës ishin mekanike, të aktivizuara duke tërhequr një kordon të lidhur me një zile, zilet moderne të dyerve janë elektrike, të operuara nga një çelës me butona. Zilet moderne të dyerve shpesh përfshijnë intercom dhe video kamera në miniaturë për të rritur sigurinë.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]