Jump to content

Çështja e Thomas Crawford (film)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Thomas Crawford (Thyerje) është një film i vitit 2007 me regji Gregory Hoblit.

Përshkrim[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Thomas Crawford është një inxhinier aeronautike, i cili zbulon tradhtinë mes gruan e re të tij, Jennifer, me policin Robert Nunally, kështu që ai vendos të vrasë gruan e tij, duke vënë në vend një plan të përkryer. Gruaja goditet në kokë me plumb të revoles Crawford dhe bie në një komë të thellë, me plumbin ende në trup dhe se nuk mund të nxirret për shkak se ajo është shumë e afërt me trurin. Më vonë arrestohet nga të dashurin e gruas së tij, e cila gjithashtu lëshon një rrëfim. Atë që duket të jetë e rastit, me sa duket e thjeshtë është më komplikuar se sa pritej. Asistent prokurori i qarkut, Willy Beachum, i cili është i punësuar nga një studio prestigjioze kërkon që Crawford të dënohet për tentim vrasje. Por ëndrrat e tij të lavdisë thyhen shpejtë, kur ai zbulon se arma e dorëzuar nga Crawford nuk është arma e krimit, dhe se kjo e fundit nuk gjendet askund. Përveç kësaj, kur marrëdhënia midis Jennifer dhe Robert bëhet publike, rrëfimi i tij është i pavlefshëm. Crawford shpallet i pafajshëm dhe merr përsipër edhe mbrojtjen e gruas në një komë dhe, sipas ligjit, ka të drejtë të vendosë për ta mbajtur atë në një gjendje artificiale jetese, ose vdekjen e saj. Të shqetësuar për të mbyllur çështjen në një mënyrë përfundimtare, Crawford është kërkon shkëputjen e tubit të oksigjenit dhe vdekjen e gruas së tij. Por kjo gjë i lejon prokurorit të bëj autopsinë për të kërkuar dënimin e Crawford. 

Shpërndarja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Edicioni italian [Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Italiane dublimi i filmit është nga Francesco Vairano. Ashtu sikurse duket dhe nga titulli, në edicionin Italian protagonist i luajtur nga Hopkins, i cili quhet Tomas Crawford në vend të Teodori "Ted" Crawford në versionin origjinal.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]