Çakalli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Çakalli
Çakall në Masaai Mara
Klasifikimi shkencor
Mbretëria:
Filumi:
Klasa:
Rendi:
Familja:
Gjinia:
Canis

në pjesë
Llojet

Golden jackal, Canis aureus
Side-striped jackal Canis adustus
Black-backed jackal Canis mesomelas

Çakalli është kafshë gjitare grabitqare më e vogël se ujku, me qime të kuqërreme, që ushqehet zakonisht me ngordhësira dhe që nxjerr një angullimë të fortë.