“Tre Dhëndurët”

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

“Tre Dhëndurët” komedi e shkruar nga Dionis Bubani, është vendosur për herë të parë në skenën teatrale në vitin 1985 nga Pirro Mani.

Ngjarjet ndodhin në jug të Shqipërisë. Është fundi i vitit 1943, kur kapitullimi i Italisë fashiste, tërheqja e gjermanëve dhe përpjekja e anglezëve për pak pushtet në Shqipëri, ndikojnë edhe në familjen e Sanijes dhe Mentarit që duan të martojnë vajzën.