100 Lekë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

100 Lekë është kartëmonedhë dhe monedhë metalike e emetuar nga Banka e Shqipërisë në vite të ndryshme.

Emetimet[redakto | redakto tekstin burimor]

Ndër emetimet e njohura janë ato në vitin 1947, 1949 dhe 1964, 1968, 1976, 1991, 1993, 1994, 1996 dhe 1997.

Emetimi i vitit 1947[redakto | redakto tekstin burimor]

100 Lekë viti 1947.jpg
100 Lekë viti 1947..jpg

Përshkrimi[redakto | redakto tekstin burimor]

Emetimi i vitit 1949[redakto | redakto tekstin burimor]

100 Lekë viti 1949.jpg
100 Lekë viti 1949..jpg

Përshkrimi[redakto | redakto tekstin burimor]

Emetimi i vitit 1964 dhe 1976[redakto | redakto tekstin burimor]

100 Lekë viti 1964.jpg

Përshkrimi[redakto | redakto tekstin burimor]

Emetimi i vitit 1968[redakto | redakto tekstin burimor]

Përshkrimi[redakto | redakto tekstin burimor]

Emetimi i vitit 1991[redakto | redakto tekstin burimor]

100 Lekë viti 1991.jpg
100 Lekë viti 1991..jpg

Përshkrimi[redakto | redakto tekstin burimor]

Emetimet e viteve 1993, 1994 dhe 1996[redakto | redakto tekstin burimor]

100 Lekë viti 1994.jpg
100 Lekë viti 1994..jpg

Përshkrimi[redakto | redakto tekstin burimor]

Emetimi i vitit 1997[redakto | redakto tekstin burimor]

100 Lekë viti 1996 (1997).jpg
100 Lekë viti 1996 (1997)..jpg

Përshkrimi[redakto | redakto tekstin burimor]