2008 në Kosovë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ngjarje nga viti 2008 në Kosovë

Ngjarje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Janar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Data Ngjarje Shënime
9 janar Hashim Thaçi zgjedhet kryeministër i Kosovës. Fatmir Sejdiu rizgjedhet president.

Shkurt[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Data Ngjarje Shënime
17 shkurt Shpallja e pavarësisë
Flamuri dhe Emblema u zgjodhen zyrtarisht
Filloi procesi për njohen e Kosovës si shtet i pavarur.

Mars[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Data Ngjarje Shënime
6 mars Tërmet 10 km në jug-perëndim të Gjilanit. Tërmeti ishte në ora 04:30 prej 3.6 shkallë të Rihterit. dhe në ora 04:59 e që ishte 3.4 shkalltë të Rihterit.

Prill[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Data Ngjarje Shënime
3 prill Ramush Haradinaj u lirua nga gjykata ndërkombëtare e Hagës.

Maj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qershor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Korrik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gusht[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shtator[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tetor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nëntor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dhjetor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lindje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vdekje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Evropa-tema