3G Gjenerata e 3-të e Teknologjisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

3G është një teknologji e re, e cila mundëson transmetim të të dhënave me cilësi dhe shpejtësi të lartë. Këto të dhëna mund të jenë foto, video, lajme në kohë reale nëpërmjet shërbimit të Internetit me shpejtësi shumë të lartë, të tilla që mund të ofrojnë përdorimin e shërbimeve të ndryshme si p.sh telefonata me video (video call), internet të shpejtë, TV në celular, etj.

Kjo teknologji përfshin një grup standartesh të larta, të cilat mundësojnë për përdoruesit, komunikimin në bandë të gjerë duke krijuar efektivitet të lartë në telefonata dhe në transmetimin e të dhënave.

• Standarti europian për 3G njihet si UMTS - Sistemet Universale të Telefonisë së Lëvizshme. • Versioni më i zhvilluar i 3G-së përfshin: Komunikimin me Shpejtësi të Lartë (teknologjia HSPA+), e cila përfshin: Shkarkimin e të dhënave me shpejtësi të lartë (HSDPA) dhe Ngarkimin e të dhënave me shpejtësi të lartë (HSUPA)

Vodafone Albania ofron për klientët e saj teknologjinë HSPA+: me shpejtësi deri në 42 Mbps (HSDPA-downlink) dhe deri në 5.8 Mbps (HSUPA-uplink). Në mënyrë të përmbledhur, 3G përfshin, zhvillim të mëtejshëm të shërbimit Multimedia Messaging – MMS (jo vetëm me foto por edhe me zë, dërgim të dhënash, video dhe remote control) si dhe përdorim shumë të gjerë të lundrimit në Internet aparatit celular, e-mail-it, paging, video konferencë , etj.

Vodafone Albania është e para kompani e telefonisë celulare që bëri të mundur ofrimin e produkteve dhe shërbimeve 3G në Shqipëri.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

www.vodafone.al ------ http://www.vodafone.al/vodafone/Cfare_është_3G_740_1.php[lidhje e vdekur]