Abraham Maslow

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Abraham M. Maslow)
Jump to navigation Jump to search

Abraham Harold Maslow (1 prill 1908, në Brooklyn, New York – 8 qershor 1970) ishte një psikologë ameikan.

Në vitin 1934 në Universitetin e Wisconsin ai studioi sjelljen e majmunëve dhe fitoi gradën e doktorit në psikologji. Maslow, që herët në karrierën e vet shkencore e tërhoqi studimi i motivacionit njerëzor dhe i personalitetit.

Teoria e tij e hiearkisë së nevojave, e cila çon drejt një individi të vetëaktualizuar shërbeu si katalizator për themelimin e psikologjisë humaniste.

Publikime[redakto | përpunoni burim]

  • Drejt një psikologjie të qenies (1968)
  • Motivacioni dhe Personaliteti (1970)