Acetoni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Acetoni () është lëngë i pangjyrë e i avullueshëm, me erë të fortë si të eterit, që përdoret për prodhimin e lëndve shpërthyese, të mëndafshit artificial. Po ashtu në industri prodhohen aparate të cilat shërbejnë për ngjitje dhe që përdorin acetonin si materie ngjitëse ose tretëse të yndyrërave. Acetoni është ketoni më i rëndësishëm, i cili përftohet me disa metoda

Acetone Ball-and-stick model of acetone Space-filling model of acetone


Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.