Adenozintrifosfat

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

ATP-ja kimikisht është një nukleotid që përbehet nga një baze azoti adenin, nga sheqeri riboze dhe nga tri grupe fosfate emri i përbërjes gjatë është adenozintrifosfat.