Adobe Acrobat

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Adobe Acrobat
Adobe Acrobat logo
ZhvilluesAdobe Systems
Versioni i fundit9.3.3 / 29 qershor 2010; Gabim: Neojitet vit, muaj, datë e vlefshme Gabim shprehjeje: Operator i papritur < më parë
Sistemi operativCross-platform
Përdoret përPDF shikues dhe shkrues
LicencaAdobe EULA
Faqja zyrtareadobe.com/acrobat/

Adobe Acrobat është familja e programeve kompjuterike të ndërtuar nga Adobe Systems,i dizajnuar për të shikuar, krijuar, manipuluar dhe menaxhuar fajlla të Adobe-s Portable Document Format (PDF).[1] Disa programe në familje, veçanërisht programe krijuese, janë komerciale, dhe disa janë freeware. Adobe Reader (ish Acrobat Reader) është në dispozicion për shkarkim nga faqja e zyrtare e Adobe, dhe lejon shikimin dhe shtypjen e PDF dokumenteve.[2] Acrobat dhe Reader dhe janë përdorur gjerësisht si një mënyrë për të paraqitur informacionin me një plan të caktuar të ngjashme me një botim të gazetës.

Historia e produktit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Version 1.0[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Acrobat 1.0 u lëshua fillimisht 15 qershor 1993 për Macintosh, më vonë për DOS dhe Windows 3.1.

 • PDF version 1.0 supported.
 • Acrobat Exchange 1.0 (included PDFWriter printer driver and Acrobat Exchange application).
 • Acrobat Distiller 1.0. Created a PDF from PostScript (no printer driver at this stage).

Version 2.0[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Acrobat 2.0 për Windows dhe Macintosh u lëshua fillimisht në shtator 1994:

 • PDF version 1.1 (and prior) supported.
 • Acrobat Exchange 2.0, package as 1.0.
 • Acrobat Professional 2.0, which included the contents of Acrobat Exchange, plus Distiller.
 • There were 2.1 updates.
 • Acrobat Catalog was introduced, using Verity, Inc. technology to create searchable indexes to PDF files. Searching required a special version of Acrobat Reader or Acrobat Exchange.

Version 3.0[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Acrobat 3.0 u lëshua në nëntor 1996.

 • PDF version 1.2 (and prior) supported.
 • A free Reader to allow searching was made available, but was not part of the default download.
 • Acrobat 3.0: replaced Acrobat Professional 2.1. Included Acrobat Catalog, and a Distiller printer driver.
 • Updates to 3.01 and 3.02; 3.02 introduced extended forms capabilities and JavaScript.
 • First release with support for Windows 95 and later. Last release with support for Windows 3.1.

Version 4.0[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Acrobat 4.0 u lëshua në prill 1999.

 • PDF version 1.3 (and prior) supported. Added support for PKI and digital signatures via plug-ins.
 • Acrobat 4.0.
 • Updates to 4.05.
 • Introduced Distiller Server 4.0, identical to the regular Distiller but with a multi-user license (Windows, Linux, Solaris).
 • Acrobat Business Tools 4.0: a limited version of Acrobat.

Version 5.0[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Acrobat 5.0 u lëshua në maj 2001.

Version 6.0[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Acrobat 6.0 u lëshua në korrik 2003. Linux ose Unix versione nuk u lëshua:

Version 7.0[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Adobe Acrobat 7.0 u lëshua në janar 2005:[3]

Version 8.0[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Adobe Acrobat 8.0 u lëshua në nëntor 2006:[4]

Version 9.0[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Adobe Acrobat 9.0 u lëshua në korrik 2008:[5][6]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "Adobe Acrobat family" (në anglisht). 2008. Marrë më 2008-01-19.
 2. ^ "Adobe Reader" (në anglisht). 2008. Marrë më 2008-01-19.
 3. ^ "About Adobe - Press Room - For Immediate Release" (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 22 dhjetor 2010. Marrë më 30 qershor 2010.
 4. ^ "Adobe - Adobe Press Room: For immediate release" (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 14 qershor 2010. Marrë më 30 qershor 2010.
 5. ^ "Adobe - Adobe Press Room" (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 6 qershor 2010. Marrë më 30 qershor 2010.
 6. ^ "Adobe - Adobe Acrobat family: Product comparison" (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 1 qershor 2010. Marrë më 30 qershor 2010.