Agim Dauti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Agim Dauti

Agim Dauti i lindur me 30.06.1966 është shkrimtar nga fshati KokajKomunën e Gjilanit.Shkollimin fillor dhe të mesem e kreu në Gjilan. Jeton dhe punon nga vitet e '90-ta në Gjermani. Ka të botuara tri përmbledhje poteike si dhe nje Roman. Agim Dauti-Kokaj, atëbotë detyrohet të kaloj në shkollën e mesme teknike. Pasi në Kosovë nuk i mundësohen studimet, si shumë atdhetarë del dhe kalon në kurbet. Nga viti 1990 deri në vitin 2000, ka shkruar e botuar shkrime të ndryshme si reportazhe, përshkrime dhe ka të botuar poezi të shumta nëpër revistat e shumta. Prej viti 1990 jeton dhe vepron në Mynih të Gjermanisë. Ka botuar: Toka që më dha emër, Mall ose ëndërr e ndërprerë, Një pikë loti. Ky është libri i tij i katërt./ Jeton dhe punon nga vitet e '90-ta në Gjermani. Ka të botuara tri përmbledhje poteike si dhe nje roman.

Veprat e botuara[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1-Tokës që më dha emër dhe
2-Mall ose ëndërr e ndërprerë.
3-,,,Nje pike Loti
4,, Roman- Ere lufte i vinte Kosoves

Poezia me titullin Fëmija nga libri Tokës që më dha emër i krijoj fam ndër shumë shkrimtar në Kosovë.

Veprat

Poezi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tregim i përgjakur (nga libri Tokës që me dha emër)
shtrihesha i përgjakur
si kafsha e ndjekur
nuk besoja dot
për gjakun qe pash
qe rodhi pa ndërpre
ne një vend te bukur
atje ne Ballkan

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Feb 27, 2012 – Doli libri më i ri i Agim Dautit “Një pikë loti”. Agim Dauti deri më tash ka botuar: 1. Toka që më dha emër. 2. Mall ose ëndërr e ndërprerë.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

[Agim Dauti “Një pikë loti” - kokaj|www.kokaj.net/.../agim-dautit-nje-pike-loti.html|Feb 27, 2012 –Libri më i ri i Agim Dautit “Një pikë loti”. Agim Dauti deri më tash ka botuar: 1. Toka që më dha emër. 2. Mall ose ëndërr e ndërprerë]