Jump to content

Agjencia Nacionale e Trafikut Ajror (Shqipëri)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
"Agjencia Nacionale e Trafikut Ajror" sh.a
ShkurtesaANTA
Llojiagjenci shtetërore
Qëllimikontrolli i hapësirës ajrore
Rajoni i shërbimit
Republika e Shqipëerisë
Gjuha zyrtare
shqip, anglisht
Drejtor i Përgjithshëm
Belinda Balluku
Faqja në internethttp://www.anta.com.al/

Agjencia Nacionale e Trafikut Ajror sh.a. (ANTA) është agjenci shtetërore që bën kontrollin e hapësirës ajroreShqipëri.

ANTA funksionon sipas ligjit nr. 7638 datë 19.11.1992 "Për Shoqëritë Tregtare". Misioni i Agjencisë është ofrimi i shërbimeve të navigimit ajror në Republikën e Shqipërisë. Agjencia ofron këto shërbime:

  • Shërbimet e kontrollit të trafikut ajror;
  • Shërbimet e survejimit, komunikimit, navigimit;
  • Shërbimet e informacionit aeronautik;
  • Shërbimet e meteorologjisë.

ANTA është anëtare e EUROCONTROL-it dhe Organizatës së Shërbimeve të Navigimit Ajror (CANSO).

Drejtor i Përgjithshëm është Petrit Sulaj.

Lidhje të Jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]