Jump to content

Hapësira ajrore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pamje e atmosferës së Tokës dhe në prapavijë Hëna

Hapësira ajrore (anglisht:Aerospace) është përpjekja e njeriut në shkencë, inxhinieri dhe biznes për të fluturuar në atmosferën e Tokës (aeronautika) dhe hapësirën përreth saj (astronauticës). Organizatat e hapësirës ajrore hulumtojnë, projektojnë, prodhojnë, veprojnë ose mirëmbajnë avionët dhe/ose anijet kozmike. Aktivitetet në hapësirën ajrore janë të shumëllojshme, dhe kanë një aplikim të madh ushtarak, industrial dhe komercial.

Hapësira ajrore nuk është e njëjtë me hapësirën e ajrit en:airspace, që është hapësira fizike e ajrit mbi një vend në tokë.

Përmbledhje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në shumicën e vendeve industriale, industria e hapësirës ajrore është një bashkëpunim i industrinë publike dhe private.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prodhimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]