Jump to content

Inxhinieria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Inxhinieria është shkenca, aftësia, apo profesioni për përvetësimin e diturisë shkencore, ekonomike, sociale, apo praktike, për të dizajnuar dhe ndërtuar ndërtesa, makina, paisje, sisteme, materiale, dhe procese.

Degët e Inxhinierisë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Historia e inxhinierisë në Shqipëri

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Zhvillimi i shkencave inxhinierike në Shqipëri i ka rrënjet që në lashtësi, gjë që vërtetohet me zbulimet e ndryshme arkeologjike. Pas çlirimit shumë inxhinierë u diplomuan jashtë shtetit. Në vitin 1951 u hap Instituti Politeknik, i cili ju bashkëngjit në vitin 1957 Univesitetit të Tiranës. Në vitin 1991 nga ndarja e Universitetit të Tiranës, u krijua Universiteti Politeknik i Tiranës me katër fakultete..

Kontribues në lëmin e Inxhinierisë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe këtë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhjet të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]