Jump to content

Sistematika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sistematika ose biosistematika është një degë e biologjisë që merret me klasifikimin e qënieve të gjalla, të së kaluarës dhe të tashmes, duke bërë përshkrimin e shumëllojshmërisë së tyre sipas veçorive të përcaktuara të tyre në grupe në një sistem hierarkik të renditur. Sistematika, me fjalë të tjera, merret me studimin dhe kuptimin e zhvillimit historik të jetës në tokë.

Mënyra e klasifikimit

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  • Mbreteria (bimore,shtazore)
  • Tipi
  • Klasa
  • Rendi
  • Familja
  • Gjinia
  • Lloji

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]